Hva er forskjellen på Botox(botulinimtoksin) og Restylane(fillers)?

Merkelig nok så er et av de vanligste spørsmålene vi får i klinikken:
“Hva er forskjellen mellom botox og restylane?”
Dette syntes vi er litt morsomt, da de er helt forskjellige stoffer med ulike egenskaper og bruksområder.

Hva er botox?
Botox er det amerikanske merkenavnet på et medisinsk legemiddel. Virkestoffet i Botox som er botulinimtoksin blir brukt i kosmetiske behandlinger under andre merkenavn. I klinikken Bodyfly Strømmen bruker vi Azzalure fra Galderma som også produserer Restylane. Botox har blitt et folkelig begrep brukt om alle kosmetiske toksinbehandlinger med botulinumtoksin. Det er verdt å merke seg at dosene i kosmetiske behandlinger er titals ganger mindre enn i medisinske behandlinger.

Injeksjon med Botox for å redusere synlighet av “sinnarynken”

Hva er Restylane?

Restylane er en hyaluronsyrebasert filler som er 99,9% lik hudens egen hyaluronsyre. Hyaluronsyre er noe vi alle har i huden som skal hjelpe den til å holde på fuktigheten. Restylanes hyaluronsyre kommer som en steril gjennomsiktig gele i forskjellige partikkelstørrelser avhengig av hvor filleren skal benyttes. Noen er for å fylle ut linjer og lage volum, andre er til for å fukte opp huden, hjelpe huden til å holde på fuktigheten, og bevare og øker hudens egen collagen-produksjon.

Det finnes mange typer fillere med egne merker på markedet. Vi bruker Restylane – som har vært på markedet i over 20 år og er forsket på og utført gjennom millioner av behandlinger verden over.

Ulike typer Restylane fra Galderma med forskjellige partikkelstørrelser og bruksområder. Alle disse kan du få behandling med på Bodyfly Strømmen.

Hva brukes Botox og Restylane til i behandlinger?
Toksinbehandlinger:

Rynker oppstår når huden blir ”foldet” om og om igjen, som når vi smiler eller myser med nesen. Når vi blir eldre så mister huden fukt, kollagen og elastin og med det blir det gradvis vanskeligere for huden å sprette tilbake, og mimikken(uttrykk) setter seg fast i huden. En toksinbehandling reduserer de sterkeste muskelsammentrekningene gjennom å lamme muskelen midlertidig. Behandlingen kan dermed også brukes forebyggende slik at bretten ikke får satt seg, og som behandling av allerede oppståtte linjer i øvre deler av ansikt.

Toksinbehandlinger blir for det meste brukt i øvre del av ansiktet som i området ved pannen og rundt øya.

Toksinbehandlinger kan også alternativt benyttes for de små linjene som oppstår over munnen, gjerne i kombinasjon med Restylane for volum.
En annen behandling er for «nedgående munnviker»
Dette er en behandling for de som er genetisk disponert for en sterk depressor anguli oris muskel, og med alderen får svekket muskulaturen som løfter munnviken oppover. Dermed kan munnvik vende nedover selv om man aktivt ikke lager denne bevegelsen. Vanligvis tolker folk de som er berørt av dette som sinte og sure når de har et nøytralt ansiktsuttrykk.
“Gummy smile”. Dette er for de få som har en for sterk levator labii superiosis og levator labii superiosis alaeque nasi-muskel. Dette gjør at tannkjøttet blir synlig i større eller mindre grad når man smiler. På samme måte kan man bruke toksinbehandling for å redusere denne mimikken, slik at en kan smile med mindre eksponering av tannkjøttet. 

Fillerbehandlinger:

Alderstegn er ikke bare dannelse av rynker. Alderen bringer også med seg volumtap i ansiktet og fettdepoter under huden som blir redusert og flytter seg nedover. Vi får dermed mer løs hud i ansiktet. Volumtap kan gjøre at en ser mer sliten og trøtt ut og kan gi inntrykk av at man ser eldre ut enn man er.  Tyngdepunktet i ansiktet forflytter seg nedover. Fillere som Restylane brukes for å gi tilbake det volumet som er forsvunnet. De blir også brukt for å behandle mørke søkk under øynene som kan gjøre at man ser trøtt ut, og dempe linjer fra nese ned mot munnvikene som kan gjøre at man ser ekstra sliten ut. I tillegg hjelper hyaluronsyre huden til å holde på fuktighet slik at man ser “mer våken eller opplagt” ut. Fillers som det sier i navnet er et fyllstoff for områder der volum er tapt med alder, skader, og lignende. 

Oppsummering – Hva er forskjellen på Botox og Restylane

Kort oppsummert kan man si at vi i hovedsak behandlinger øvre del av ansikt med toksinbehandlinger og nedre del av ansikt med fillers. Likevel gir de meget godt resultat i kombinasjon med hverandre da egenskapene på en måte utfyller hverandre. Dette er selvfølgelig individuelt og må vurderes ut ifra hvert enkelt ansikt av kompetent helsepersonell med et godt estetisk øye for symmetri. Siden alle er forskjellig vil det bli en individuell curdering for å finne den riktige løsningen for deg og ditt ansikt.

Under disse linkene kan du lese mer om både botox og Restylane. Ønsker du å booke konsultasjon hos en av våre sykepleiere eller leger, kan dette gjøres ved å ringe oss direkte på 413 41 999 eller ved å sende oss en melding på FACEBOOK. www.facebook.com/bodyflystrommen

Mer om botox:

https://www.bodyflystrommen.no/behandlinger/rynkereduksjon/
Mer om Restylane: