Hvordan forekommer mørke ringer under øynene og hvordan kan man redusere dette?(Ekspertene avslører svaret)

Dame med mørke ringer under øya – Bilde fra Dreamstime.com

Hvordan forekommer mørke ringer under øynene?

Et av de vanligste problemene som kunder i klinikken vår har er mørke ringer under øynene. Dette gjelder gjerne kunder i klinikken som er 30 år eller eldre. Hvordan er det disse mørke ringa forekommer?

Mørke sirkler under øynene dine skjer når huden under begge øynene virker mørkere. Det er forskjellig fra blåmerker rundt det ene øyet fra en skade eller rødhet og hevelse i det ene øyet forårsaket av en infeksjon.

Mørke sirkler under øynene dine er vanligvis ikke et tegn på et medisinsk problem.

Mørke sirkler under øynene er vanligvis forårsaket av å være sliten. Noen ganger kan det som ser ut til å være mørke ringer under øynene dine, bare være skygger som er kastet av oppsvulmede øyelokk eller huler under øynene som utvikler seg som en normal del av aldringen.

Mørke sirkler under øynene er vanligvis ikke et medisinsk problem. Hvis misfarging og hevelse vises under bare ett øye og ser ut til å bli verre over tid, snakk med legen din. Hvis du vil ha en mer varig løsning enn concealers og reseptfrie kremer kan gi, se en hudterapeut for råd.

En annen årsak til mørke sirkler er den naturlige aldringsprosessen. Når du blir eldre, har du en tendens til å miste fett og kollagen, og huden din blir ofte tynnere. Dette kan gjøre de rødblå blodårene under øynene dine mer fremtredende.

Når folk eldes, utvikler de ofte puffede øyelokk eller hul i øynene. Noen ganger kaster disse fysiske endringene skygger som kan se ut til å være mørke sirkler under øynene.

Avhengig av hva som forårsaker sirkler under øynene, kan terapeuten din anbefale reseptbelagte kremer eller en kombinasjon av behandlinger for å slette eller redusere misfarging. Laserterapi eller kjemisk peeling kan være nyttig i noen tilfeller. Ringer under øynene som forårsaker skygger kan glattes med injiserbare fyllstoffer som f-eks restylane eller en hudforbedrene behandling som Sunekos kan gjøre undre på akkurat dette.

Sunekos er en behandling der vi injiserer hyaluronsyre og andre aminosyrer i et bestemt område for å stimulere til ny celledannelse for en forbedret hudtilstand. Utføres av sykepleier og lege på Bodyfly Strømmen – Støperiveien 10a – 2010 Strømmen

Hvordan kan man redusere dette selv?

Det er flere måter folk rapporterer at de har eliminert eller redusert utseendet på mørke sirkler under øynene. Alle er forskjellige, så noen av disse rettsmidlene fungerer kanskje ikke for deg.

Som med enhver behandling, er det alltid en god ide å gå gjennom planene dine med legen din før du tester dem på deg selv.

Søvn
Tretthet og søvnmangel kan føre til mørke ringer under øynene. Det kan også få deg til å se lysere ut, noe som kan gjøre at mørke sirkler ser mørkere ut. Forsikre deg om at du får syv til åtte timers søvn hver natt og trener god søvnhygiene.

Høyde
Når du sover, kan du prøve ekstra puter under hodet for å redusere oppblåsning av væskesamling i de nedre øyelokkene.

Kulde
Noen ganger kan utvidede blodkar mørke området under øynene. En kald komprimering kan føre til at blodårene trekker seg sammen, noe som kan føre til en redusering av de mørke sirkler.

Sol
Reduser eller eliminere soleksponering for ansiktet ditt.

Fuktighetskrem
Det finnes en rekke reseptfrie fuktighetskremer som kan hjelpe deg med de mørke sirkler under øynene. Mange av dem inneholder koffein, vitamin E, aloe, hyaluronsyre og / eller retinol.

Agurk
Tilhengere av naturlig helbredelse foreslår at du kjøler tykke skiver agurker og deretter legger de kjølte skivene på de mørke sirkler i omtrent 10 minutter. Skyll deretter området med vann. Gjenta denne behandlingen to ganger om dagen.

Mandelolje og vitamin E
Naturlige helbredende talsmenn foreslår å blande like store mengder mandelolje og vitamin E og deretter massere blandingen forsiktig inn i mørke sirkler like før leggetid. Om morgenen, vask området med kaldt vann. Gjenta prosessen natt til de mørke sirkler forsvinner.

K-vitamin
En studie fra 2015, Trusted Source, viste at plassering av en pute (som inneholdt en blanding som inneholdt koffein og vitamin K) under øyet resulterte i en reduksjon i rynkedybde og mørke sirkler.

Hva legen din kan foreslå for mørke ringer
Legen din kan tilby et medisinsk alternativ, avhengig av diagnosen av årsaken til kretsene under øynene dine. Den anbefalingen kan omfatte følgende.

Hud-lysende krem
For å lette hyperpigmentering under øyet, kan en hudlege foreskrive en hud-lysende krem ​​med azelainsyre, kojinsyre, glykolsyre eller hydrokinon. Noen av disse kremene, i formler med lavere prosentandel av den aktive ingrediensen, er tilgjengelige over disk.

Laserterapi
Laserbehandlinger bruker varmeenergi til å fordampe skadede celler. Det mørkere pigmentet under øynene kan målrettes. Sammen med lysere mørkere hudtoner, kan laserterapi indusere ny kollagendannelse.

Kjemiske peeling
En hudlege kan foreslå en lett kjemisk peeling for å lette mørk pigmentering under øynene. Vanligvis vil disse inkludere glykolsyre, retinsyre eller hydrokinon. Hudlegen din kan også foreslå en Jessner-peeling, som inkluderer en kombinasjon av salisylsyre, melkesyre og resorcinol.

Ekseption hudpleie – Kjemisk peeling behandling på Bodyfly Strømmen – 413 41 999

Fillers/Restylane
Et hyaluronsyrebasert hudfyllstoff som Restylane eller Juvederm kan injiseres i vevet under øyet av en øyelege, hudlege, plastikkirurg eller spesialutdannet helsepersonell. Fyllstoffer hjelper med volumtap under øyet, noe som kan forårsake mørke sirkler.

Sliter du med mørke ringer under øynene så har vi flere løsninger for dette. Sunekos, kjemisk peeling, fillers, og hud-lysende krem er noe vi har tilgjengelig for deg i klinikken vår.

Gratis konsultasjon hos gjeldene eksperter – Ring 413 41 999 eller send oss en melding på FACEBOOK: www.facebook.com/bodyflystrommen
Hjertelig velkommen!